SZC logo

Kecskeméti Szakképzési Centrum

OM kód: 203041/012 | 6000 Kecskemét, Hunyadi János tér 2.

Intézmény logo

Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Bemutatkozás

Kedves Látogatónk!

A Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum a város legrégibb szakképző intézménye, 2023. október 24-én ünnepelte fennállásának 140. évfordulóját. Bár a szakképzés rendszere az utóbbi időkben számos változáson ment keresztül, a „Gáspár” továbbra is elkötelezett a magas szakmai tudással rendelkező szakemberek oktatásában. Nappali tagozaton technikusi és szakképző iskolai képzés folyik. 7 ágazatban 17 szakma választható, mely kiegészül a Dobbantó, Orientációs és Műhelyiskola rugalmas oktatási utakkal. Iskolánk elsősorban a Specializált gép- és járműgyártás (7 szakma), valamint az Építőipar ágazatokban (5 szakma) jelent a régióban húzóerőt.

A szakképző iskolai képzések sikeres teljesítése után nyitott a lehetőség a továbbtanulásra, az érettségi megszerzésére, azt követően diplomaszerzésre a felsőoktatásban.

A Neumann János egyetemmel kötött megállapodás révén diákjaink kreditbeszámítással felvételizhetnek az intézménybe, emellett szakmai rendezvényeken vehetnek részt az egyetem szervezésében.

Iskolánk büszke arra, hogy aktív szereplője a duális képzésnek. Nemcsak nagyvállalatok, cégek, hanem kollégáink aktivitásának köszönhetően egyre több kisebb vállalkozás is a partnerünk. Büszkék vagyunk arra, hogy a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a KÉSZ Kft. évek óta egész osztályok duális képzését viszi sikeresen, majd lehetőséget biztosítanak arra, hogy végzett tanulóink ezen cégeknél álljanak munkába, ahol életpálya-építésben is segítik őket, támogatják további tanulmányaikat is.

A felnőttképzési kínálatot a piaci igényekhez igazítva bővítjük. Emellett a programkövetelményes képzéseket és tanfolyamokat is indítunk megfelelő számú jelentkezők esetén. Felnőttképzésben különösen nagy jelentősége van az előzetes tudás beszámításának.

Bemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Kecskeméti Szakképzési Centrum


Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum

6000 Kecskemét, Hunyadi János tér 2.

Telefon: +3676480744

E-mail: gaspar@kszc-gaspar.hu

OM azonosító: 203041/012

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000857


2024Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum