SZC logo

Kecskeméti Szakképzési Centrum

OM kód: 203041/012 | 6000 Kecskemét, Hunyadi János tér 2.

Intézmény logo

Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2023. okt. 24.


Igazgatóság

  Iskolánk 140 éves jubileumi ünnepsége

  Csak reménykedni tud bármely iskola alapítója, hogy olyan 140 éves jubileumi ünnepséget éljen meg az intézménye, mint amilyet ma a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Technikumának oktatói és diákjai szerveztek. Az iskola fennállásának 140. évét egy rendhagyó szalagavatóval ünnepelte.

  Iskolánk 140 éves jubileumi ünnepsége

  A tanárok és diákok közös színpadi bemutatkozása nem csak méltó volt, de nem nélkülözte a könnyedséget, a vidámságot sem, amit sokszor megfelelő és nem bántó öniróniával fűszereztek. Nem egyszer úgy tűnt, még a falak is kacagnak a vidám műsoron, ám drámai részek és komoly gondolatok is belefértek az ünnepségbe. A program szervezőit dicséri, hogy ezek és a korabeli visszaemlékezések is pontosan a kellő hosszúságúak voltak, így a közönség be tudta fogadni könnyen az üzeneteket. Márpedig azokból is akadt bőven.

  A fiatal végzősöket Szemereyné Pataki Klaudia köszöntötte, nem titkolt örömmel. A polgármester elmondta, nem csak a végzősöknek, de a városnak is nagy mérföldkő a mai szalagtűzés, hiszen a fiatalok Kecskemét jövőjét képviselik. Az iskolában megszerzett tudás és értékek segítenek nekik a jövőben az élet minden területén, a Gáspár András Technikumban megszerzett tudás pedig egy biztos alap.

  „Nem véletlen, hiszen a Gáspár az egyetlen. Az egyetlen középiskola a vasúton túl!” - reagált viccesen beszédében Jóljárt Zoltán Balázs igazgató, a polgármester szavaira. Kiemelte, napjainkban az iskola feladata a mai borzasztó sebességgel változó világban, megőrizni a hagyományokat. A számtalan kihívás ellenére, fejlődni! Az igazgató kiemelten mondott köszönetet annak a közel 250 főnek, akik az est programját leszervezték és azon szerepeltek.

  Nem volt kis munka, ugyanis több mint 600 vendéget szórakoztattak ezen az estén a műsorral. A szakmák vicces bemutatkozása mellett a tanárok megbukni vágyó diákról szóló bohózata is nevetést váltott ki a közönségből. Az énekek szépek, a táncok őszinték, és legtöbb elemükben vagányak voltak.

  Bár elhangzott az ünnepi beszédek közben is, hogy a szakmák hasznosak, azt tanulni pedig jó, a 140. évre szánt ünnepség megmutatta még egy oldalát annak, miért jó, sőt miért igazán jó Gáspáros diáknak lenni.   

  Forrás: https://hiros.hu/140-eves-a-kecskemeti-szc-gaspar-andras-technikum/

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Étkezési igény bejelentése

  Étkezési igény bejelentése

  Étkezési igény bejelentése

  2024. máj. 28.


  Igazgatóság

  Biztonságszervező képzés

  Biztonságszervező képzés

  A Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum BIZTONSÁGSZERVEZŐ képzést indít!

  2024. máj. 11.


  Igazgatóság

  headhunters-interviewing-female-job-candidate.jpg

  Pótfelvételi 2024

  Pótfelvételivel kapcsolatos információk

  2024. ápr. 30.


  Igazgatóság


  Partnereink

  SZC logo

  Kecskeméti Szakképzési Centrum


  Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum

  6000 Kecskemét, Hunyadi János tér 2.

  Telefon: +3676480744

  E-mail: gaspar@kszc-gaspar.hu

  OM azonosító: 203041/012

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000857


  2024Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum